26/1/10

Una Rua el doble de llarga per al Carnestoltes mataroní


El carnaval, que tindrà lloc entre l’11 i el 17 de febrer, presenta diverses novetats per aconseguir més participació i consolidar-se com a festa.


La Rua del Carnestoltes mataroní ampliarà notablement el seu recorregut, amb l’objectiu de fer més vistosa la festa i donar més temps a les comparses per lluir les seves disfresses. Aquesta serà una de les grans novetats del carnaval mataroní, que se celebrarà entre l’11 i el 17 de febrer i que s’ha presentat aquest dilluns. La Rua partirà per primer cop de la plaça Doctor Fleming, prendrà el camí Ral fins la plaça de Santa Anna i pujarà per la Riera fins al Parc Central, on hi haurà l’acte de lliurament de premis a les millors comparses. El recorregut serà d’aquesta manera el doble de llarg que en edicions anteriors. “Molta gent ens ha dit que vol venir amb les seves carrosses i comparses, mostrar el seu vestuari i divertir-se, per això ampliem la Rua”, ha explicat Miquel Crespi, director teatral i membre de La Cubana, que s’ha convertit en el director artístic d’aquesta edició del Carnestoltes.


Crespi, com ja va avançar capgros.com, ha estat contractat per l’IMAC per dirigir la festa d’enguany, en col·laboració amb la Comissió de Carnestoltes, creada l’any passat. Amb aquest moviment, tant l’IMAC com la Comissió volen que el carnaval “s’ampliï a nous públics i compti amb una estructura ben definida”, en paraules del regidor de Cultura, Sergi Penedès. Per aconseguir-ho, l’IMAC també compta amb una subvenció atorgada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Gràcies a tot plegat, el Carnestoltes de 2010 serà “el més gran i popular que s’ha fet mai a la ciutat”, segons Pere Vàzquez, membre de la Comissió. I comptarà amb personatges i actes nous. Per exemple, els pregoners, que s’encarregaran el Dijous Gras d’anunciar a tothom l’arribada del Rei del Carnestoltes a escoles, carrers comercials i places de diferents punts de la ciutat, acompanyats de músics. O l’aparició d’en Pellofa la nit de divendres, amb el nou acte “Cap al Pregó”, una cercavila amb la Momerota, els Botargues, la Societat Musical d’Escuracassoles i un grup de batucada. Aquella mateixa nit es viurà una altra de les novetats, un concert a la plaça de l’Ajuntament amb Momen V-XV i la banda tarumba. I el Sant Sopar tornarà a fer-se la nit de dimarts, però canviant d’ubicació per desplaçar-se a la plaça de l’Ajuntament.


Els organitzadors volen, a més, un Pellofa “més pròxim a tothom, que segueixi sent provocatiu però també assequible”, ha dit Vàzquez. Un dels ítems que es vol potenciar més de la festa és la participació, no només de públic sinó en l’organització dels actes. En aquest sentit, Crespi s’ha mostrat molt satisfet, ja que ha aconseguit unir els diferents grups que hi ha al darrere de la festa perquè facin front comú. “Volem crear un espectacle conjunt”, ha dit. Vàzquez, per la seva banda, ha reclamat que el programa d’actes confeccionat enguany “es mantingui en cada edició a partir d’ara”, de cara a que la gent es pugui fer seva la festa i aquesta pugui mantenir unitat i coherència.

Vern Bueno. Foto: Romuald Gallofré. www.capgros.com

No hay comentarios: